העץ הפילוגנטי שמוצג כאן מתמקד ביחסים האבולוציוניים שבין דגים מקריני-סנפיר (Actinopterygii).

אתם מוזמנים ללחוץ על האייקונים הצבעוניים, לקרוא על החידושים האבולוציוניים בעולם הדגים ולבחון את רשימת התכונות שהתפתחו בשושלות השונות. שימו לב שהעץ הזה מתמקד רק בקבוצות מסוימות של דגים.

עיגול אדוםלחצו כדי לקרוא סיפורים על האבולוציה של הדגים.  מלבן ירוק לחצו כדי ללמוד על המאפיינים של שושלות הדגים.

מקורות ומידע נוסף

התכנים עובדו מתוך:

A Fisheye View of the Tree of Life. Understanding Evolution .University of California Museum of Paleontology. 22 May 2016

המידע הפילוגנטי מתוך:

Wiley, E. O. and Johnson, G. D. 2010. A teleost classification based on monophyletic groups. In J. S. Nelson, H.-P. Schultze, & M. V. H. Wilson (eds) Origin and Phylogenetic Interrelationships of Teleosts. Pp. 123-182, Verlag Dr. Friedrich Pfeil, München, Germany.

להבין אבולוציה